Tidligere utstillinger

Tidligere utstillinger

Bjørnulf Dyrud – 16. sept 2023

Elisabeth Werp

Werp er norsk billedkunstner og bor og arbeider i Oslo. Elisabeth Werp er utdannet ved Statens Kunst- og Håndverksskole og Statens Kunstakademi. Hun holdt sin første separatutstilling ved UNK i 1991.

Hun har stilt ut verk på Henie Onstad Kunstsenter, Stenersenmuseet, Galleri Brandstrup, Galleri Trafo, Kunstnerforbundet, i tillegg til i Italia, Frankrike, Østerrike og USA.

I 2014 mottok hun Aksel Waldemar-prisen som årets billedkunstner.

Werps bilder er utført i en særegen teknikk og i en blanding av figurativt og nonfigurativt formspråk. Temaene er ofte halvglemt erindring og drømmelignende bilder. Werp har utviklet en helt spesiell og karakteristisk stil der teknikk og symbolikk glir i hverandre. Motivene er drømmeaktige, symbolske, figurative, men med et abstrakt innhold.

De symbolske dybdene i maleriene kommer til uttrykk i de mange lag av maling, metaller og stoffer som kunstneren benytter i maleriene. Lag på lag av kullstift, maling, tempera, aske, marmorstøv, bly, karborundum, sink, kjemikalier og metallstøv gir stofflige dybder, mens krakkeleringer, etsing, skraping og brenning setter disse lagene i spenningsforhold til hverandre.

(Tekst: Galleri Bi-Z)

Roar Kjærnstad, Vinter 2018

Roar Kjærnstad har hatt store utstillinger som kunstmaler både innenlands og utenlands. Den siste utstillingen var i Chicago, den høstet lovord av kritikerne. I hans største separatutstilling på fem år vil bredden av hans virksomhet som billedkunstner fremvises. Her erfarer vi Kjærnstads bruk av ulike medium, fra maleri, tegning, litografi, tresnitt til monotypier. Det gjennomgående uttrykket i utstillingen er en ekspressivitet som forener abstraksjon og figurasjon. Et kjennetegn ved Kjærnstads virke er nemlig utforskningen av tilfeldighetene som oppstår under den kunstneriske prosessen. Dette er noe som særlig preger maleriet. Kjærnstad improviserer ofte over samme tema. Det fører til en bevegelse i forskjellige retninger, men med samme utgangspunktet. Derfor har utstillingen også fått navnet «Tilfeldige veiskiller».
– Dette er et tema som har forfulgt meg gjennom mange år. Akkurat som det er noe som griper tak i meg, sier Roar Kjærnstad.

Ronny Spaans, (forfatter av boka Kjøpesenterlandet og førsteamanuensis ved Universitetet i Bodø)

Per Fronth – 26. Mai 2018

Per Fronth er en av landets mest suksessrike samtidskunstnere.Han arbeider i hovedsak med fotografiet som sitt rå-materiale og skaper fotografi som maleri, grafikk,skulptur, film og vev.
Fronths kunstkarriere startet i New York etter flere år som fotojournalist i Verdens Gang med verden som arbeidsfelt.
Per Fronth´s kunstnerskap fokuserer ofte på de utfordrende aspekter ved den menneskelige natur.
Han har mottatt stor internasjonal anerkjennelse og har hatt flere store utstillinger i New York, Oslo, Kristiansand, København, London og Chicago.
Fronths arbeider er i de permanente samlingene til bl. a. Museum of Modern Art, Wakayama, Japan, Biblioteque Nationale, Paris, Sørlandet Kunstmuseum såvel som i en rekke private og offentlige

samlinger som Sting & Trudie Styler og tidligere amerikanske vise-president Al Gore, NHO, Ekebergrestauranten, NATO og MGM Grand, Las Vegas.
I 2009 ble Per Fronth utnevnt til Nobel Kunstner selektert til å lage Diplomet til Nobels Fredspris tildelt President Barack Obama.

Bjørnulf Dyrud – 27. Januar 2018

Dyrud stilte ut for første gang i Hamar Sagbladfabrikk med en spennende samling akrylmalerier, monotypier og litografier.

Ørnulf Opdahl om kunstneren Bjørnulf Dyrud:
»(…) Han har tilegnet seg et rikt kunstnerisk register som han på en fantasifull måte utforsker og anvender i sine bilder. Hans utgangspungt er naturen, som han tolker på en personlig måte i sine lyriske abstraksjoner”.

Nico Widerberg – 14. Oktober 2017

Nico Widerberg kommer med en unik samling skulpturer, olje-arbeider og grafikk. Han har tidligere stilt ut i Hamar Sagbladfabrikk i 2011 og med Frans og Thomas i 2009.

Nico har ved siden av skulpturene hele tiden holdt på med grafikk og maleri. Særlig litografiet har han utforsket gjennom hele sin kunstneriske karriere.
Også i bildene er menneskekroppen, torsoer og hoder sentrale elementer.
I de senere årene har han også jobbet med tresnitt og etsinger.
Widerberg er representert i flere nasjonale og internasjonale kunstsamlinger.
Disse inkluderer bl.a. Nasjonalmuseet, Lillehammer Kunstmuseum, Kistefos museet, Nordea kunstsamling, Statoils kunstsamling, Parabola Estate, Newcastle og The Johnson Collection, USA.

Selv sier Nico dette om sitt kunstneriske arbeid;
Siden jeg har vokst opp med kunst, har det å arbeide med bilder falt naturlig for meg. Faren min, Frans har jobbet mye med sterke farger, noe som har påvirket og blitt en del av meg. Likevel har jeg funnet meg selv og mitt eget utrykk. Vi er  alle unike.

Melgaard / Bjertnes / Nupen / Gullvåg  – 20 mai 2017

Hamar Sagbladfabrikk viser en omfattende salgsutstilling med kunstnerne, Bjarne Melgaard, Sverre Bjertnes, Håkon Gullvåg og Kjell Nupen med åpning lørdag 20. mai. Kunstnerne regnes som noen av Norges fremste samtidskunstnere nasjonalt og internasjonalt, og det vil bli presentert flere arbeider som ikke tidligere er stilt ut. Bl.a. akvarell og tegninger av Bjarne Melgaard og noen av Kjell Nupens aller siste arbeider.

Med denne utstillingen satser Hamar Sagbladfabrikk ambisiøst og ønsker posisjonere seg som et av innlandets fremste arenaer for samtidskunst.

Bjarne Melgaard viser originaler som akvareller, tegninger og metalltrykk som ikke er vist tidligere. Serien ’Pink Panther’ fra 2013 er godt representert samt en samling selvportrett. Sagbladfabrikken er stolte av å presentere kunstneren for første gang i Hamar.

Sverre Bjertnes har tidligere vært representert med separatutstilling i Hamar Sagbladfabrikk. Nå viser vi 8 av hans siste grafiske arbeider i silketrykk samt etsinger.

Håkon Gullvåg har med et bredt spekter av grafiske arbeider som spenner noe tilbake i tid og frem til i dag. Det er første gang Håkon Gullvåg stiller ut en så omfattende samling i Hamar.

Kjell Nupen viste i 2009 sin første separatutstilling i fabrikken og var med i planleggingen av grafikk-utstillingen som ble presentert i 2015. I samarbeid med familien viser vi nå noen av hans aller siste grafiske arbeider.

Malerier og tegninger av Kjell Nymoen

Hamar Sagbladfabrikk ønsker velkommen til utstilling med billedkunstner Kjell Nymoen.
Utstillingen åpnes av Morten Midtlien, kultursjef i Hamar lørdag 12. november 2016 kl. 14.00.
Musikalsk innslag ved Fabrice Bligoud Vestad, klaver.
Det blir servering av forfriskninger. Hjertelig velkommen til utstillingsåpning!

Utstillingen stod i perioden 12. november-18. desember 2016

Børje Sundbakken

«En hyllest til Jacob Weidemann, Doris Lessing og Ian Lemmy Kilmister» er tittelen på utstilling med Børje Sundbakken som åpner på Hamar Sagbladfabrikk lørdag 24. september kl. 14.00.
Musikalsk innslag med Hamar-bandet «Helseskade».
Velkommen til en spennende utstillingsåpning!

Barnekunstutstilling 2016

Åpning søndag 5. juni 2016 kl. 12.00
Det skal males i Hamar Sagbladfabrikk den siste uken i mai: Mandag 30. mai, tirsdag 1. juni og onsdag 2. juni kl. 16-18. Ta med matpakke, drikke og en gammel maleskjorte.
Arbeidene lages i ulike teknikker som oljekritt, pastell, collage og akryl på lerret. Læreren er Eva Schickler-Rønningsbakken. Hun har holdt male- og tegnekurs i 10 år.

Hjertelig velkommen!

Kjell Nupen

Kjell Nupen studerte ved Statens Kunstakademi i Oslo og Staatliche Kunstakademie i Düsseldorf. Han fikk sin debut som kunstner på Høstutstillingen i Oslo og Sørlandsutstillingen i Kristiansand. Nupen ble beskrevet som en allsidig kunstner som jobbet innenfor flere medier. Han har gjort flere betydelige utstymkningsoppdrag i både innland og utland. Det henger verk av ham bl.a. i kommunestyresalen i Hamar.

Selv etter å ha fått konstatert en alvorlig kreftdiagnose var Kjell Nupen klar på at kunsten hans skulle tilbake til Hamar Sagbladfabrikk. Lørdag 24. oktober åpner salgsutstillingen hans. Kjell Nupen døde etter kort tids sykeleie i mars 2014.
Velkommen til utstilling!

Kjell Nupen Hamar Sagbladfabrikk 2015

Utstilling med Nils Thune

Nils Thune stiller ut sine fotoprosjekter «Ola Haugen» og «The Rule of Life» i Hamar Sagbladfabrikk. Det er fotograf Morten Krogvold som åpner utstillingen. Musikkinnslag med Fabrice Bligoud Vestad på klaver.

Utstillingen stod gjennom sommeren 2015.

Du kan lese mer om fotoprosjektene i British Journal of Photography

Hamar Sagbladfabrikk Nils Thune

Roger van Grieken «En lek med lyset»

Hjertelig velkommen til åpning av utstillingen «En lek med lyset» med Rogier van Grieken:

Lørdag 5. september kl. 14.00

 

Åpning ved Jonas Kippersund

Musikk med Thorbjørn Knaus, piano

Det blir servering av forfriskninger.

Rogier van Grieken er født i Amsterdam, men har bodd og virket i Norge siden 1984. Han er bosatt i Ottestad.

Les mer om ham: http://www.glassforum.no/rogier-van-grieken.5152882-256177.html

Hamar Sagbladfabrikk Roger van Grieken

«Lydløs» – en utstilling med Cathrine Kundsen

Siste utstillingsdag med Cathrine Knudsen var søndag 31. mai 2015.  Hun stilte ut maleri, grafikk og aluminiumsarbeider.

Utstillingen ble åpnet 18. april ved ordfører Morten Aspeli åpnet utstillingen, og det var musikalsk innslag av Mari Silje Samuelsen (fiolin) og Håkon Samuelsen (cello). De første 50 fremmøtte fikk en gave fra klesmerket PART TWO med trykk fra ett av Cathrine Knudsens malerier! Knudsen har samarbeidet med PART TWO i fire år, og de bruker hennes malerier som print på de ulike plagg i hver eneste kolleksjon de presenterer.

Les mer om Cathrine Knudsen på hennes nettside www.cathrineknudsen.no

Cathrine Knudsen Hamar Sagbladfabrikk

Utstilling med Sverre Bjertnes

Søndag 15. juni er siste dag med utstilling med Sverre Bjertnes på Hamar Sagbladfabrikk. Utstillingen består av maleri, tegninger, grafikk, skulpturer og video.

Åpningstider: Lørdag kl. 12.00-15.00, Søndag kl. 12.00-17.00

Se nettsiden til Sverre Bjertnes www.sverrebjertnes.com

Sverre Bjertnes Hamar Sagbladfabrikk

Fragmenter, en utstilling med Roar Kjærnstad

Utstillingen «Fragmenter» består av maleri og tegninger.

Lørdag 7. september kl. 14.00 ble utstillingen åpnet av turistsjef, Tor Rullestad.

Musikkinnslag ved Laila Braaten, klaver.

Servering av forfriskninger.

Se nettsiden til Roar Kjærnstad

Roar Kjærnstad Hamar Sagbladfabrikk

Cathrine Knudsen i fabrikken

Cathrine Knudsen fortsetter sitt samarbeid med det danske klesmerket Part Two, hvor designet gjenspeiler kunstnerens malerier.
Et utvalg av disse spennende plaggene vil bli vist under utstillingen, og de første 50 fremmøtte vil bli den heldige eier av et
Cathrine Knudsen-skjerf!

Billedkustner Cathrine Knudsen har de siste årene virkelig fått stor respons og en viktig plass i kunstmarkedet med sine sarte oljemalerier. De to foregående utstillingene i Oslo hadde begge over 500 besøkende på åpningsdagen, folk stod i lange køer og utstillingen ble utsolgt i løpet av få dager. For henne var det en surrealistisk følelse å se folk stå i kø for å slippe inn.
Les mer om Cathrine Knudsen og hennes kunst

Cathrine Knudsen Hamar Sagbladfabrikk

Finn Aage Andersen «Hemmeligheter»

Direktør Ingrid Blekastad i Kunstbanken stod for åpningen 3. mars. Utstillingen stod utover våren 2012.
Presentasjon av ny bok om collagene til kunstneren ved Bjarne Øygarden.
Musikkinnslag ved Thorbjørn Knaus, klaver

Servering av forfriskninger.
Fri adgang!

Andersen stilte ut maleri, skulptur og collage. Han stilte ut nær 100 objekter i galleriet. Det er allsidig samling med malerier, collage og skulpturer.

Hamar Sagbladfabrikk Finn Aage Andersen

Ny utstilling med Nicolaus Widerberg

Nico Widerberg stiller ut skulpturer, malerier og grafikk.

Utstillingen åpner torsdag 3. november kl. 18.00 og står ut desember 2011.

Åpning ved ordfører Morten Aspeli.
Musikkinnslag ved Thorbjørg Knaus, klaver og Eilert Kolberg, kontrabass.
Servering av forfriskninger. Fri adgang. Velkommen til åpning!

Hamar Sagbladfabrikk Nico Widerberg

Kunstsmykker av Camilla Prytz

Camilla Prytz er en norsk glasskunstner. Hun jobber blant annet med drikkeglass, dekorerte glassfat og unike smykker. Hun har flere permanente gallerier i Norge samt ett i New York og ett i København. Prytz har hatt over 40 utstilinger i norske kunstgallerier. Hun har smykket ut sykehus, hoteller og skoler. Prytz har tidligere vært bosatt i Stavern, men bor nå i Kristiansand. I Hamar Sagbladfabrikk kan du se et utvalg av hennes kunstsmykker.

Les mer om Camilla Prytz på hennes nettside.

Hamar Sagbladfabrikk

Kunstnervenner stiller ut på fabrikken

Utstilling og salg av grafiske arbeider med blant andre:

Frank Brunner, Sverre Koren Bjertnes, Kjell Erik Killi Olsen, Ida Lorentzen, Vibeke Slyngstad, Ørnulf Opdahll og Unni Askeland. (Se åpningstider.)

Vi selger også bok og kunstmappen «Møte med kunstnervenner».

Utstillingen er i et med samarbeid med Galleri BI-Z.

I 2. etg. vises den permanente utstillingen med Nicolai Astrup Geelmuyden. Grafiske arbeider selges.

Hamar Sagbladfabrikk

Bjørg Thorhallsdottir har utstilling ut januar 2011

Bjørg Thorhallsdottir er en islandsk-norsk billedkunstner. Hun kjennetegnes ved allsidighet i bruk av materialer og uttrykksform. Hun jobber med blyglass og mosaikk i tillegg til grafikk og maleri. Hun har utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer.

Vi minner også om vår permanentutstilling i 2. etasje med Nicolai Astrup Geelmuyden. Det vises et utvalg arbeider fra hans siste to perioder.

ADRESSE

Hamar Sagbladfabrikk

Raubekkgata 15

2316 Hamar

ga@hamarsagbladfabrikk.no

+47 4114 4890

tirsdag-fredag: kl 12:00-17:00

lørdag: kl 12:00-15:00

søndag: kl 12:00-17:00