Galleri

Fra sagbladfabrikk til galleri

Hamar Sagbladfabrikk ble startet i 1949, og var ledende produsent av sagblad i Norge frem til 90-tallet. I 2001 ble bygget kjøpt av dagens eier og gjennomgikk omfattende oppussingsarbeider. Tanken bak prosjektet var å føre lokalene til dens opprinnelighet og skape et moderne rom for samtidskunst. I et av gallerirommene står det igjen en gammel maskin som eksempel på den industrielle historien.

Sagbladfabrikken ligger på Martodden i Hamar med gangavstand til Domkirkeruinene, Hamardomen, Norsk Jernbanemuseum og nærhet til Mjøsa. På sommertid har sagbladfabrikken et stort uteareal der publikum kan sitte ute og nyte fine sommerkvelder.

I 1. Etg. Er det kontinuerlig skiftende utstillinger med noen av Norges fremste samtidskunstnere. Her kan man sanse opprinnelsen med det rustikke preget. Materialer som stein, hvitmalt mur, glass og treverk er rommet for kunsten.

 

Bjørnulf Dyrud

Åpning Lørdag 27. Januar kl 14:00

Dyrud stiller ut for første gang i Hamar Sagbladfabrikk med en spennende samling akrylmalerier, monotypier og litografier.

Ørnulf Opdahl om kunstneren Bjørnulf Dyrud:
»(…) Han har tilegnet seg et rikt kunstnerisk register som han på en fantasifull måte utforsker og anvender i sine bilder. Hans utgangspungt er naturen, som han tolker på en personlig måte i sine lyriske abstraksjoner”.

Åpning ved Wenche Sæthre Høye og musikkinnslag fra Grammy-nominerte, Torbjørn Dyrud.

 

ADRESSE

Hamar Sagbladfabrikk

Raubekkgata 15

2316 Hamar

ga@hamarsagbladfabrikk.no

+47 4114 4890 / +47 4807 3053

Åpningstider:

Tirsdag-fredag kl. 12-17

Lørdag kl. 12-15

Søndag kl. 12-17

Mandag lukket.