Galleri

Fra sagbladfabrikk til galleri

Hamar Sagbladfabrikk ble startet i 1949, og var ledende produsent av sagblad i Norge frem til 90-tallet. I 2001 ble bygget kjøpt av dagens eier og gjennomgikk omfattende oppussingsarbeider. Tanken bak prosjektet var å føre lokalene til dens opprinnelighet og skape et moderne rom for samtidskunst. I et av gallerirommene står det igjen en gammel maskin som eksempel på den industrielle historien.

Sagbladfabrikken ligger på Martodden i Hamar med gangavstand til Domkirkeruinene, Hamardomen, Norsk Jernbanemuseum og nærhet til Mjøsa. På sommertid har sagbladfabrikken et stort uteareal der publikum kan sitte ute og nyte fine sommerkvelder.

I 1. Etg. Er det kontinuerlig skiftende utstillinger med noen av Norges fremste samtidskunstnere. Her kan man sanse opprinnelsen med det rustikke preget. Materialer som stein, hvitmalt mur, glass og treverk er rommet for kunsten.

Melgaard / Bjertnes / Nupen / Gullvåg

Hamar Sagbladfabrikk viser en omfattende salgsutstilling med kunstnerne, Bjarne Melgaard, Sverre Bjertnes, Håkon Gullvåg og Kjell Nupen med åpning lørdag 20. mai. Kunstnerne regnes som noen av Norges fremste samtidskunstnere nasjonalt og internasjonalt, og det vil bli presentert flere arbeider som ikke tidligere er stilt ut. Bl.a. akvarell og tegninger av Bjarne Melgaard og noen av Kjell Nupens aller siste arbeider.

Med denne utstillingen satser Hamar Sagbladfabrikk ambisiøst og ønsker posisjonere seg som et av innlandets fremste arenaer for samtidskunst.

Bjarne Melgaard viser originaler som akvareller, tegninger og metalltrykk som ikke er vist tidligere. Serien ’Pink Panther’ fra 2013 er godt representert samt en samling selvportrett. Sagbladfabrikken er stolte av å presentere kunstneren for første gang i Hamar.

Sverre Bjertnes har tidligere vært representert med separatutstilling i Hamar Sagbladfabrikk. Nå viser vi 8 av hans siste grafiske arbeider i silketrykk samt etsinger.

Håkon Gullvåg har med et bredt spekter av grafiske arbeider som spenner noe tilbake i tid og frem til i dag. Det er første gang Håkon Gullvåg stiller ut en så omfattende samling i Hamar.

Kjell Nupen viste i 2009 sin første separatutstilling i fabrikken og var med i planleggingen av grafikk-utstillingen som ble presentert i 2015. I samarbeid med familien viser vi nå noen av hans aller siste grafiske arbeider.

ADRESSE

Hamar Sagbladfabrikk

Raubekkgata 15

2318 Hamar

ga@hamarsagbladfabrikk.no

+47 4114 4890 / +47 4807 3053

Åpningstider i juli:

Tirsdag-fredag kl. 12-15

Lørdag kl. 12-15

Søndag kl. 12-15

Mandag lukket.