Galleri

Fra sagbladfabrikk til galleri

Hamar Sagbladfabrikk ble startet i 1949, og var ledende produsent av sagblad i Norge frem til 90-tallet. I 2001 ble bygget kjøpt av dagens eier og gjennomgikk omfattende oppussingsarbeider. Tanken bak prosjektet var å føre lokalene til dens opprinnelighet og skape et moderne rom for samtidskunst. I et av gallerirommene står det igjen en gammel maskin som eksempel på den industrielle historien.

Sagbladfabrikken ligger på Martodden i Hamar med gangavstand til Domkirkeruinene, Hamardomen, Norsk Jernbanemuseum og nærhet til Mjøsa. På sommertid har sagbladfabrikken et stort uteareal der publikum kan sitte ute og nyte fine sommerkvelder.

I 1. Etg. Er det kontinuerlig skiftende utstillinger med noen av Norges fremste samtidskunstnere. Her kan man sanse opprinnelsen med det rustikke preget. Materialer som stein, hvitmalt mur, glass og treverk er rommet for kunsten.

 

Nico Widerberg

Åpning Lørdag 14. Oktober kl. 1400

Nico Widerberg kommer med en unik samling skulpturer, olje-arbeider og grafikk. Han har tidligere stilt ut i Hamar Sagbladfabrikk i 2011 og med Frans og Thomas i 2009.

Nico har ved siden av skulpturene hele tiden holdt på med grafikk og maleri. Særlig litografiet har han utforsket gjennom hele sin kunstneriske karriere.
Også i bildene er menneskekroppen, torsoer og hoder sentrale elementer.
I de senere årene har han også jobbet med tresnitt og etsinger.
Widerberg er representert i flere nasjonale og internasjonale kunstsamlinger.
Disse inkluderer bl.a. Nasjonalmuseet, Lillehammer Kunstmuseum, Kistefos museet, Nordea kunstsamling, Statoils kunstsamling, Parabola Estate, Newcastle og The Johnson Collection, USA.

Selv sier Nico dette om sitt kunstneriske arbeid;
Siden jeg har vokst opp med kunst, har det å arbeide med bilder falt naturlig for meg. Faren min, Frans har jobbet mye med sterke farger, noe som har påvirket og blitt en del av meg. Likevel har jeg funnet meg selv og mitt eget utrykk. Vi er  alle unike.

ADRESSE

Hamar Sagbladfabrikk

Raubekkgata 15

2318 Hamar

ga@hamarsagbladfabrikk.no

+47 4114 4890 / +47 4807 3053

Åpningstider:

Tirsdag-fredag kl. 12-17

Lørdag kl. 12-15

Søndag kl. 12-17

Mandag lukket.