Galleri

Kjell Erik Killi-Olsen

Årets sommerutstilling i 1.etg. er med en av våre aller største og mest betydningsfulle kunstnere; Kjell Erik Killi -Olsen. 

»Denne utstillingen er simpelthen den beste jeg har sett Kjell Erik Killi-Olsen levere på mange, mange år» Lars Elton, Dagsavisen 24.11.2020 – anmeldelse av siste utstilling på BGE Contemporary Art, Stavanger.

Killi-Olsen har siden 80-tallet vært en av våre mest profilerte og anerkjente samtidskunstnere. I 1989 representerte Kjell Erik Killi-Olsen Norge på Saõ Paolo Biennalen, der han stilte ut verket Salamandernatten bestående av 72 skulpturer. Verket ble sett av over 600.000 mennesker i Brasil. Det står igjen som et hovedverk i norsk kunst fra perioden. Kjell Erik Killi-Olsen, født 1952 i Trondheim, har initiert og finansiert Kjøpmannsgata Ung Kunst som en gave til sin fødeby. Killi-Olsen er kjent for sine fargesterke malerier, skulpturer av menneskelige skikkelser og grafikk – både med groteske og humoristiske innslag.

Tidlig på 80-tallet beveget Killi-Olsens figurer seg ut av maleriene og over til det tredimensjonale. Bronsen kom inn i kunstnerskapet på 90-tallet og er fortsatt et material han ofte benytter. Killi-Olsen har hatt utstillinger med sine verk over hele verden, blant annet i USA, Brasil og Italia.

2. etg med 10 kunstnere!

I 2. etg. presenteres et nytt innhold med arbeider fra et sterkt lag kunstnere. Her henger verk av: Håvard Homstvedt, Ørnulf Opdhal, Simon Wågsholm, Bjarne Melgaard, Sverre Bjertnæs, Elisabeth Werp, Nikolai Astrup Geelmuyden, Kjell Erik Killi-Olsen, Nico Widerberg og Håkon Gullvåg.

 

Fra sagbladfabrikk til galleri

Hamar Sagbladfabrikk ble startet i 1949, og var ledende produsent av sagblad i Norge frem til 90-tallet. I 2001 ble bygget kjøpt av dagens eier og gjennomgikk omfattende oppussingsarbeider. Tanken bak prosjektet var å føre lokalene til dens opprinnelighet og skape et moderne rom for samtidskunst. I et av gallerirommene står det igjen en gammel maskin som eksempel på den industrielle historien.

Sagbladfabrikken ligger på Martodden i Hamar med gangavstand til Domkirkeruinene, Hamardomen, Norsk Jernbanemuseum og nærhet til Mjøsa. På sommertid har sagbladfabrikken et stort uteareal der publikum kan sitte ute og nyte fine sommerkvelder.

I 1. Etg. Er det kontinuerlig skiftende utstillinger med noen av Norges fremste samtidskunstnere. Her kan man sanse opprinnelsen med det rustikke preget. Materialer som stein, hvitmalt mur, glass og treverk er rommet for kunsten.

 

ADRESSE

Hamar Sagbladfabrikk

Raubekkgata 15

2316 Hamar

ga@hamarsagbladfabrikk.no

+47 4114 4890 / +47 4807 3053

tirsdag-fredag: kl 12:00-17:00

lørdag: kl 12:00-15:00

søndag: kl 12:00-17:00