Galleri

Fra sagbladfabrikk til galleri

Hamar Sagbladfabrikk ble startet i 1949, og var ledende produsent av sagblad i Norge frem til 90-tallet. I 2001 ble bygget kjøpt av dagens eier og gjennomgikk omfattende oppussingsarbeider. Tanken bak prosjektet var å føre lokalene til dens opprinnelighet og skape et moderne rom for samtidskunst. I et av gallerirommene står det igjen en gammel maskin som eksempel på den industrielle historien.

Sagbladfabrikken ligger på Martodden i Hamar med gangavstand til Domkirkeruinene, Hamardomen, Norsk Jernbanemuseum og nærhet til Mjøsa. På sommertid har sagbladfabrikken et stort uteareal der publikum kan sitte ute og nyte fine sommerkvelder.

I 1. Etg. Er det kontinuerlig skiftende utstillinger med noen av Norges fremste samtidskunstnere. Her kan man sanse opprinnelsen med det rustikke preget. Materialer som stein, hvitmalt mur, glass og treverk er rommet for kunsten.

 

Utstillingen med Roar Kjærnstad fortsetter til søndag 9. desember!

Roar Kjærnstad har hatt store utstillinger som kunstmaler både innenlands og utenlands. Den siste utstillingen var i Chicago, den høstet lovord av kritikerne. I hans største separatutstilling på fem år vil bredden av hans virksomhet som billedkunstner fremvises. Her erfarer vi Kjærnstads bruk av ulike medium, fra maleri, tegning, litografi, tresnitt til monotypier. Det gjennomgående uttrykket i utstillingen er en ekspressivitet som forener abstraksjon og figurasjon. Et kjennetegn ved Kjærnstads virke er nemlig utforskningen av tilfeldighetene som oppstår under den kunstneriske prosessen. Dette er noe som særlig preger maleriet. Kjærnstad improviserer ofte over samme tema. Det fører til en bevegelse i forskjellige retninger, men med samme utgangspunktet. Derfor har utstillingen også fått navnet «Tilfeldige veiskiller».
– Dette er et tema som har forfulgt meg gjennom mange år. Akkurat som det er noe som griper tak i meg, sier Roar Kjærnstad.

Ronny Spaans, (forfatter av boka Kjøpesenterlandet og førsteamanuensis ved Universitetet i Bodø)

ADRESSE

Hamar Sagbladfabrikk

Raubekkgata 15

2316 Hamar

ga@hamarsagbladfabrikk.no

+47 4114 4890 / +47 4807 3053

Åpningstider:

Tirsdag-fredag kl. 12-15

Lørdag kl. 12-15

Søndag kl. 12-15

Mandag lukket.