Galleri

Fra sagbladfabrikk til galleri

Hamar Sagbladfabrikk ble startet i 1949, og var ledende produsent av sagblad i Norge frem til 90-tallet. I 2001 ble bygget kjøpt av dagens eier og gjennomgikk omfattende oppussingsarbeider. Tanken bak prosjektet var å føre lokalene til dens opprinnelighet og skape et moderne rom for samtidskunst. I et av gallerirommene står det igjen en gammel maskin som eksempel på den industrielle historien.

Sagbladfabrikken ligger på Martodden i Hamar med gangavstand til Domkirkeruinene, Hamardomen, Norsk Jernbanemuseum og nærhet til Mjøsa. På sommertid har sagbladfabrikken et stort uteareal der publikum kan sitte ute og nyte fine sommerkvelder.

 

Lørdag 26. mai kl 14:00 åpner ny separatutstilling i Hamar Sagbladfabrikk !

 

Per Fronth

Per Fronth er en av landets mest suksessrike samtidskunstnere.Han arbeider i hovedsak med fotografiet som sitt rå-materiale og skaper fotografi som maleri, grafikk,skulptur, film og vev.
Fronths kunstkarriere startet i New York etter flere år som fotojournalist i Verdens Gang med verden som arbeidsfelt.
Per Fronth´s kunstnerskap fokuserer ofte på de utfordrende aspekter ved den menneskelige natur.
Han har mottatt stor internasjonal anerkjennelse og har hatt flere store utstillinger i New York, Oslo, Kristiansand, København, London og Chicago.
Fronths arbeider er i de permanente samlingene til bl. a. Museum of Modern Art, Wakayama, Japan, Biblioteque Nationale, Paris, Sørlandet Kunstmuseum såvel som i en rekke private og offentlige samlinger som Sting & Trudie Styler og tidligere amerikanske vise-president Al Gore, NHO, Ekebergrestauranten, NATO og MGM Grand, Las Vegas.
I 2009 ble Per Fronth utnevnt til Nobel Kunstner selektert til å lage Diplomet til Nobels Fredspris tildelt President Barack Obama.I 1. Etg. Er det kontinuerlig skiftende utstillinger med noen av Norges fremste samtidskunstnere. Her kan man sanse opprinnelsen med det rustikke preget. Materialer som stein, hvitmalt mur, glass og treverk er rommet for kunsten.

 

ADRESSE

Hamar Sagbladfabrikk

Raubekkgata 15

2316 Hamar

ga@hamarsagbladfabrikk.no

+47 4114 4890 / +47 4807 3053

Åpningstider:

Tirsdag-fredag kl. 12-17

Lørdag kl. 12-15

Søndag kl. 12-17

Mandag lukket.